Üzleti folyamat tervezése és futtatása a felhőben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

Szakdolgozatom első részében bemutatom a felhő alapú számítástechnika fontosabb jellemzőit, architektúráját. Röviden bemutatom az Amazon Web Services EC2 és RDS szolgáltatásait. Ezután ismertetem a SOA architektúra feladatom megoldásához lényeges tulajdonságait, bemutatom a BPEL és az ehhez kapcsolódó webszolgáltatások szerepét a szolgáltatásorientált architektúra világában.

Ezt követően tanulmányozok több folyamattervezésre és futtatásra alkalmas eszközt, majd egy egyszerű adatmodellt, logisztikai folyamatot és ezzel együtt működő webszolgáltatásokat tervezek. A tervek ellenőrzése után implementálom a megoldást a rendelkezésre álló szoftvermegoldások használatával. Kitérek a BPEL legfontosabb nyelvi jellemzőire, ezek előnyeire. Az elkészült megoldást a felhőben kialakított környezetben futtatom.

Az megoldást funkcionális tesztnek vetem alá. Megvizsgálom az implementáció helyességét, ellenőrzöm az elkészült termék működőképességét. Ezután teljesítmény szempontjából vizsgálom a folyamatot valamint a felhő teljesítményét.

Dolgozatomat az elvégzett munka értékelésével, továbbfejlesztési lehetőségeinek ismertetésével zárom.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.