Üzleti folyamatok modellezése heterogén információs platformokon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Strausz György
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

A dolgozatomban különböző üzleti folyamatok kontrollálására kifejlesztett modelleket vizsgálok. Ezeket a modelleket az Atlassian cég által készített BPM szoftverek(Jira, Confluence), valamint heterogén platformok összekapcsolásával statuálom. Az Atlassian fejlesztése során elsősorban webfejlesztést alkalmazok, míg a heterogén platformok során egy vállalat teljes körű információs adatállományát tartalmazó adatbázisát integrálom a rendszerbe.

A fejlesztéseim célja a cég által használt BPM rendszer alapján a különböző platformok kliens oldali használatának egyszerűsítése és összekötése, amely segítségével a rendszer az alkalmazottak gyorsabb és hatékonyabb munkáját segíti elő. A konkrét megvalósítás során egy Jira alapú feladatkezelő rendszer összekötését valósítom meg egy timesheet rendszerrel, amely a Jira issue tracking funkcióját köti össze a cég adatbázis rendszerével. CMS oldalról pedig HTML és JavaScript alapú különböző Confluence makrók segítségével JSON objektumok integrálást valósítom meg az adatbázis rendszerből. Az elkészített fejlesztések átláthatóbbá teszik a különböző rétegek használatát, valamint fő célja az adatbázis fölé egy olyan applikációs réteg felhúzása, amely elfedi az adatbázist a kliensek elől.

A cég számára nagyon fontos a létrehozott fejlesztések robosztussága, hisz a fejlődés során igény van a folyamatos változtatásokra és újfajta platformok integrálására, a régi elavult rendszerek kicserélésére. A fejlesztéseim során ezért a SOA keretrendszer alapján valósítom meg a heterogén platformok összekötését, és ennek a megvalósításnak a sikerességét vizsgálom. A fejlesztések során egy olyan robosztus rendszert építek fel, amely függetlenül a különböző platformokra tekintve integrálható újabb platformok bevonásának esetében.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.