Üzleti intelligencia rendszer tervezése és fejlesztése Android támogatással

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Személyes információkat szinte mindenhol gyűjtenek az emberekről. Ennek egy új, és gazdag forrása az okostelefon. Az okostelefonokról származó adatok rengeteget elárulnak a tulajdonosukról, hiszen szerves részeivé váltak a mindennapi életnek.

Az adatok kezelésére jó választás egy üzleti intelligencia rendszer, hiszen felhasználási területük folyamatosan bővül, a kisebb piaci szereplők ingyenes, nyílt forráskódú szoftverei is hatalmas funkcionalitással rendelkeznek.

A szakdolgozatomban megterveztem és megvalósítottam egy rendszert, amely képes az adatszolgáltató kliensei által gyűjtött információkat tárolni, feldolgozni, és azokból jelentéseket készíteni.

Elemeztem a felhasználó adatok lekérdezésével és a jogosultságokkal kapcsolatos szakmai és etikai kérdéseket, majd elkészítettem egy Android alapú telefonokra telepíthető alkalmazást, amely összegyűjti és továbbítja az alkalmazásindításokról, illetve a telepítési és törlési eseményekről elérhető adatokat.

Bemutattam és összehasonlítottam az üzleti intelligencia szoftverek piacának fontosabb szereplőinek termékeit, majd kiválasztottam és részletesen megvizsgáltam egyet, amelyet aztán a feladat megoldásához felhasználtam. Integráltam az információkat gyűjtő klienseket, majd felépítettem az adatok tárolására alkalmas adattárházat, és elkészítettem az ETL folyamathoz szükséges transzformációkat.

A rendszert a jelentések elkészítésével teszteltem, beleértve az egyszerű grafikonokat, táblázatokat, és a helyadatokat megjelenítő térképeket is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.