Üzleti logika mérését és kiértékelését támogató rendszer fejlesztése iOS és Android platformon

OData támogatás
Konzulens:
Sik Tamás Dávid
Műszaki Pedagógia Tanszék

A számítástechnika gyors fejlődése miatt az okostelefonok egyre erősebbek és elérhetőbbek lettek az emberek számára. Ezek a hordozható eszközök számos nyilvánvaló előnnyel rendelkeznek, és növekvő piacuk miatt a rajtuk futtatható alkalmazásoknak végtelen típusa jelent meg. Az egyik ilyen, azokból szoftverekből áll, amelyek segítenek nekünk megismerni és fejleszteni készségeinket.

Az üzleti életben is nagyon sok hasznos tudásra lehetne szert tenni készségfejlesztő szoftverekkel, oktató alkalmazásokkal, de hiába, mert ezen kategóriájú alkalmazások hiányoznak, vagy csak nagyon kis elterjedtséggel működnek a különböző platformokon. A szakdolgozatom témájának választásában ez további motivációt adott, mivel egy egyedi terméket tudtam elkészíteni, amivel egy mások által még nem elfoglalt területre tudok betörni.

Dolgozatomban az iOS és Android platformokra párhuzamosan elkészített alkalmazásomat szeretném bemutatni. Megismertetem a főbb összetevőit a két legnagyobb operációs rendszernek, a fejlesztői környezetektől kezdve, a programozási nyelvekig. Végig haladok a tervezéstől kezdve a megvalósításig, részletezve azokat a problémákat és megoldásokat, amikkel szembesültem. Végül kitérek a szerveroldali komponens megoldására is, amire mindkét szoftver támaszkodik.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.