Üzleti tervezés folyamatának támogatása IBM MAXIMO rendszerrel

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szikora Béla
Elektronikai Technológia Tanszék

Diplomatervem témája az Üzleti tervezés folyamatának megvalósítása IBM MAXIMO rendszerrel. A témán egy nagy multinacionális cég kötelékében dolgoztam egy Munka- és Eszközmenedzsment Rendszer projekt keretein belül a Közmű Zrt.-nél. A Közmű Zrt. egy, a villamosenergia-iparban tevékenykedő átviteli és rendszerirányító vállalat, mely több százmillió eurós tárgyi eszköz tőkével rendelkezik. Fő feladata, hogy eljuttassa a villamos energiát az erőművekből, az elektromos energiát szolgáltató cégekig.

Diplomatervem fő témáját szolgáltató üzleti tervezés folyamata a különböző felújítási, fejlesztési, karbantartási és üzemeltetési munkákra szánt keretösszegek tervezése, havi bontásban éves és középtávú viszonylatban. Feladatköröm kiterjedt az üzleti tervezés folyamatának újratervezésére, mely a projekt lefutása után már az IBM MAXIMO eszköz és munka menedzsment rendszer által támogatott.

A MAXIMO-ban történő üzleti tervezéshez meg kellett terveznem a folyamatot támogató MAXIMO objektum hierarchiát és kifejlesztettem a hierarchia helyes kiépítését támogató validációt. Új MAXIMO-SAP interfészt fejlesztettem, amely segítségével megvalósítható az üzleti terv keretszámainak jóváhagyása SAP-ból. Elkészítettem az üzleti tervezés folyamatát támogató riportokat, melyek gyorsan és átlátható formában szolgáltatják a tervezéshez az adatokat. Elvégeztem a MAXIMO rendszer felhasználói felületének szükséges testre szabásait. Végül megterveztem, hogy miként vonható be a Primavera projekt menedzsment eszköz az üzleti tervezés folyamatába. Új kiegészítő funkciót fejlesztettem a meglévő MAXIMO-Primavera integrációba, amely automatikusan visszaimportálja a Primavera-ban módosított szolgáltatás költségeket MAXIMO-ba.

Az általam tervezett új üzleti tervezés folyamat és az azt támogató új fejlesztések lehetővé teszik a különböző munkákra elkölthető keretösszegek pontosabb tervezését, ezzel jelentős költségeket spórolva meg a Közmű Zrt.-nek.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.