Üzletközpont villamosenergia ellátásának tervezése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Iváncsy Tamás
Villamos Energetika Tanszék

Szakdolgozatom keretein belül a feladatom az általam kitalált bevásárló központ villamosenergia ellátásának megtervezése a szabványok és rendeletek figyelembe vételével.

A központ méretéből látszik, hogy nem az óriások közé tartozik, inkább kisvárosokba, kevésbé forgalmas kerületekben ajánlott a megépítése, azonban én úgy gondolom, hogy ilyenekre is szükség van.

A dolgozat elején bemutatom, hogyan képzeltem el az építészet alapjait, az egyes szinteket külön-külön. Külön kitérek, az egyes helyiségek milyen célt szolgálnak majd a jövőben.

Ezután felsorolom a tervezés során figyelembe veendő szabványokat, előírásokat, különös tekintettel a tűzvédelmi rendeleteket.

Miután ezek elkészültek, meghatároztam a teljes épület energiaigényét, külön kiszámítva minden helyiségnek. A kapott eredményből transzformátort méreteztem, és a KÖF oldali betáplálást is kialakítottam.

Következő lépésben megrajzoltam a belső hálózat nyomvonalát egyvonalas kivitelben. Kialakítottam az elosztószekrényeket, különös tekintettel a földszinti nagy elosztóra. Az innen kiinduló kábeleket feszültségesés és áramterhelhetőség méreteztem.

Végezetül hagytam egy külön fejezetet arra, amiben megemlítem, hogy a projektet miként lehetne még tovább fejleszteni, mik azok, amikre én nem tértem ki.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.