Választásos reakcióidő mérő

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Gärtner Péter
Elektronikus Eszközök Tanszéke

A feladatom egy olyan választásos reakcióidő mérő berendezés komplett megtervezése és megépítése volt, amely képes különböző fényingerekre adott válasz reakcióidejének rögzítésére, a válasz helyességének elbírálására, majd ezen információk számítógépre való továbbítására. A számítógépen az adatokat, egy ehhez a rendszerhez elkészített célszoftver fogadja és nyújt lehetőséget azok mentésére, vizuális megjelenítésére, illetve ezen adatok további használatára.

A rendszer főegységét egy 8bites mikrovezérlő alkotja, amely soros porton keresztül kommunikál a számítógépen futó célszoftverrel. Mivel az eszköz USB-n keresztül csatlakozik a számítógéphez, szükséges volt még egy USB-TTL konverter áramkör megépítése is a feladathoz.

A feladat során először áttekintettem a vonatkozó szakirodalmat, majd rendszertervet készítettem. Ezután elkészítettem a kapcsolási rajzot, a NYHL tervet és az áramkört. Ezt követte, hogy C nyelven elkészítettem a vezérlő szoftvert. Végezetül a QtCreator fejlesztőkörnyezetben C++ nyelven készítettem el a számítógépes célszoftvert és annak felhasználói interfészét.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.