Vállalati belső tájékoztató és teljesítményértékelő rendszer kifejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Simon Balázs
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A szakdolgozatom feladata megtervezni és megvalósítani egy olyan alkalmazást, amely a HR osztály munkáját segíti. A szoftver természetesen nem oldja meg a HR dolgozók minden problémáját, helyette egy konkrét területre fókuszál, méghozzá a vállalaton belüli teljesítményértékelések témakörére.

Az elkészülő szoftver együtt dolgozik egy ismert online kérdőív készítő és kitöltő rendszerrel, így a HR dolgozóinak nem szükséges valami új, és akár komplikált programot megismerniük. Azonban nem csak a HR szempontjából kiváló döntés ez, hanem a résztvevők szempontjából is, hiszen így ezen teljesítményértékelést menedzselő szoftver használata egyáltalán nem fog kihatni az életükre.

Az alkalmazás nem csupán letölteni, majd a száraz adatokat a felhasználójának megmutatni képes, hanem a megszerzett adatokat feldolgozza és annak eredménye alapján képes további lépéseket végrehajtani, így irányítva az értékelést. A szoftver képes különböző témájú leveleket küldeni a résztvevőknek, melyek témája az értékelés aktuális állapotától függ. Amikor például kezdődik az értékelés akkor az alkalmazás felajánlja a felhasználónak, hogy elküld egy körlevelet minden résztvevőnek benne az értékelés főbb információival, mint például a kérdőív webcíme, vagy a határidő. Ahogy közeledik a folyamat a vége felé, úgy az alkalmazás felajánlja, hogy emlékeztető e-maileket küld. Ezeket az e-maileket a rendszer úgy küldi, hogy csak azon résztvevők kapják meg, akik még nem értékeltek minden személyt, akit kell nekik.

A sok körlevél és adatfeldolgozás után pedig az alkalmazás minden résztvevő számára elkészíti az ő, személyre szabott PDF formátumú értékelő dokumentumát, amely tartalmazza a kollégái róla szóló értékeléseit.

A szakdolgozatomban leírásra kerül a fentebb bemutatott szoftver fejlesztésének teljes folyamata. Részletezésre kerülnek a felhasználói követelmények és a felhasznált technológiák. Bemutatásra kerülnek a tervezői döntéseim, illetve a megvalósuló alkalmazás kinézete és működése egyaránt.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.