Vállalati emailforgalom statisztika vizualizálás

OData támogatás
Konzulens:
Paróczi Zsombor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A multinacionális cégek világában már nem meglepő az, hogy ha egy átlagos munkanapon hatalmas mennyiségű elektronikus levél kerül kiküldésre és fogadásra, hiszen egy nagy vállalatot nem lehet kizárólag szóban irányítani. Ezért van, hogy mindenfajta eseményről, feladatról a dolgozók egy email üzenetet kapnak feletteseiktől, vagy egymással is sokszor így egyeztetnek, hiszen földrajzilag akár teljesen különböző helyen is lehetnek. Az email forgalom így egy nagyon jó mutatója a vállalaton belüli kommunikációnak, már egyszerű statisztikai elemzésekkel is sokat megtudhatunk a vállalaton belüli kapcsolatokról.

Ez a kapcsolati háló nem feltétlen csak a csoportbeosztásra vonatkozhat, hanem akár személyes kapcsolatokat is felderíthetünk a segítségével.

Ezek a kapcsolatok sok mindent jellemezhetnek az adott csoporton belül, ha csak a csoporton belüli viszonyokat nézzük, hiszen kialakulhatnak mindenféle szerepkörök, amelyek hatással vannak a belső felépítésre.

A jelölt feladat az email forgalom alapján az emberek közötti kapcsolati háló feltérképezése, különböző statisztikák gyűjtése és elemzése.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.