Vállalati portál fejlesztése Webshop és dokumentummenedzsment funkciók támogatására Sharepoint környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

Napjainkban a kisvállalkozások életében is egyre fontosabb szerepet játszik az internet és a hálózatok kihasználása, ezen belül a látogatók számára készített honlap és a dolgozók számára létrehozott belső munkaterület.

A dolgozatban egy általam választott kisvállalkozás igényét elégítem ki SharePoint alapokon megtervezett és megvalósított Internet oldal, Webshop jellegű termékrendelés, valamint Intranet felületen létrehozott dokumentumkezelő, és nyilvántartó rendszerek (raktárkészlet,- ügyfél,- megrendelés) iránt.

Munkámat az infrastruktúra megtervezésével kezdtem, mely után jött a kialakítás. A rendszer felépítése után az egyes modulok specifikációjával foglalkoztam, mely után következett a kialakítás és testreszabás, majd pedig a rendszer tesztelése.

Munkám során sikerült egy Internet Site-ként működő SharePoint Foundation 2010-et felépítenem, melyben megvalósítottam egy Webshopként működő termékrendelést, átmigráltam a cég információs oldalait a jelenleg használt honlapról. A dolgozók napi munkáját segítendő, létrehoztam a raktárkészlet nyilvántartó modult, mellyel egyszerűen, átláthatóan tudják kezelni a raktáron lévő alapanyagokat, és a raktárkészlet értékét is követni tudják. Létrejött a megrendelések nyilvántartásáért felelő modul, ahol a dolgozók követni tudják az egyes megrendelések állapotát a státuszok állításával. Az ügyfélkezelő modul segítségével minden ügyfélről eldönthető, hogy milyen akciós státuszban van, milyen kedvezményeket lehet vele szemben érvényesíteni. Végül a cég dokumentumait átláthatóan tudja kezelni a SharePointon, valamint a beszámolókat a vezetők a jóváhagyás segítségével ezentúl intraneten fogadhatják el.

A dolgozat felépítését tekintve a következő struktúrát követi: Első körben végigveszem a feladat specifikációját, majd a szükséges rendszerek és funkciók bemutatásával folytatom, amit a dokumentumkezelés és Webshop rendszerek tanulmányozása követ. Ezek után a feladat megvalósítása következik, végül a tesztelési eljárással, tesztesetek bemutatásával és a továbblépési lehetőségekkel zárom a dolgozatot.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.