Vállalati projektmenedzsment portál tervezése és implementálása saját WCMS rendszeren

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Simon Balázs
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A vállalatok és cégek munkássága projektek halmazaként fogható fel, melyek lebonyolításának sikeréhez számos ember együttműködését kell koordinálni. A megoldás folyamata közben rengeteg dokumentum keletkezik, melyek kezelése is igen kényes feladat.

A menedzsment feladatainak egyike, hogy az erőforrások - például az emberi munkaerő-, projektekhez való hozzárendelését abszolválja annak érdekében, hogy a terv kivitelezése határidőre, megfelelő hatásfokkal valósuljon meg. Az egyes projektek részegységekre, feladatokra bonthatók, melyek egy elvégzendő egységet képeznek. Ezek a projekten dolgozó munkacsoport egy tagjához vagy részhalmazához rendelhetők elvégzés céljából.

A projektek kezelésével kapcsolatos munkafolyamatok ellátását nagymértékben elősegíti egy webes tartalomkezelő rendszeren alapuló projektmenedzsment portál alkalmazása. Vállalati rendszerek esetén elengedhetetlen a biztonságra való törekvés, a felhasználói adatok védelme.

A szakdolgozat témája egy saját projektmenedzsment portál elkészítése webes tartalomkezelő rendszer segítségével. Az elkészített alkalmazás törekszik az egyszerűségre, mely biztosítja a könnyű használatot, mindazonáltal tartalmazza a legfontosabb funkciókat. A dolgozat bemutatja továbbá a rendszer főbb moduljainak, a felhasználói kezelés, partnerkezelés, projekt- és feladatkezelés, valamint a timesheet egység megtervezését is.

A feladat része a tartalomkezelő rendszer és a projektmenedzsment rendszer fogalmának meghatározása, valamint ezek jelenleg elérhető változatainak vizsgálata és összehasonlítása. A megtervezett, modulokból felépülő portál megoldást nyújt a jogosultságkezelésre, változáskövetésre, csoportmunka-feladatok ellátására, emellett felhasználóbarát kezelőfelülettel rendelkezik. A szakdolgozatot a tesztelés és a létrejött rendszer értékesítése, valamint a feladat elvégzése során szerzett tapasztalatok összegzése zárja.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.