Valós idejű IoT mérőrendszer Node.js alapokon

OData támogatás
Konzulens:
Paróczi Zsombor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A hálózatokon megjelenő eszközök (IoT) gyarapodása és felhasználási területeinek bővülése miatt egyre fontosabb azok felügyelete mind területi, mind műszaki paraméterei miatt. Felhasználók számára is bővülő alkalmazási lehetőségek miatt pedig elengedhetetlen ezen eszközök rendelkezésre állásának biztosítása, felügyelete (SLA).

Ezen igény már jelenleg is sok alkalmazást szült, de egyrészt sokuk gyártó/termék specifikus, másrészt túl komplex rendszert alkotnak. Szükségessé vált egy könnyen áttekinthető, és gyors reagálást lehetővé tévő alkalmazás, mely az egyre fontosabb, mindenki számára elérhető platformon, mobil eszközökön is kellő hatékonyságot biztosít.

A szakdolgozat egy olyan rendszer megvalósításának lépéseivel foglalkozik, mely lehetővé teszi, hogy a megjelenő IoT eszközöket külön procedúra nélkül felderítse, alapvető adatait magából az eszközből kinyerje. További adatok felvitelével pedig elhelyezhető térben, aminek segítségével egy alkalmas, az eszköztől függő funkcionális információk gyűjtésére szolgáló rendszerbe integrálható. Ezen adatok elemzésével később javítható, optimalizálható az egész hálózat.

A dolgozat több fejezetre oszlik, melyek rendre lefedik a specifikációt, szakmai áttekintést - különös tekintettel a hálózati eszközök felderítésére használható protokollokra és módszerekre - a megvalósítást, tesztelést, és a továbbfejlesztési lehetőségeket.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.