Valós idejű festményszerű és elnagyolt megjelenítési technikák

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Umenhoffer Tamás
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Diplomamunkám témája egy, a festményszerű technikák közül az akvarell festési eljárással előállított képek tanulmányozása, az ahhoz hasonló, ám számítógépes grafikai eszközökkel történő kép generálása, és az ehhez szükséges technikák fejlesztése.

A dolgozatomban sorra kerül több különböző, élmegtartó-elmosó szűrő technikai elemzése, amelyek által előállított eredmények a leginkább hasonlítanak az akvarell képek technikájához. Ezen belül leírásra kerül ezen technikák részletes jellemzése, az implementálása és a kapott eredményeik értékelése is. Az egyes technikák külön-külön történő értékelése után sorra kerül azok egymással történő összehasonlítása is.

A dolgozatnak ezen felül témája egy kiválasztott technika továbbfejlesztése, amelyben tárgyalásra kerül a technika módosítása. A módosítás szerepe a technika olyan kiegészítése, amellyel az nem csak az akvarell festés színhatásait, hanem egyéb körülményeket, mint például a festék tulajdonságait, illetve a papír textúráját is figyelembe veszi.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.