Valós idejű kommunikációs modul tervezése és megvalósítása software as a service alapokon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A nyílt forráskód térnyerésével, és a különböző kód megosztó rendszerek, weboldalak elterjedésével, a szoftverfejlesztésben már a minél kevesebb saját kód a sztenderd, helyette mások által közzétett kódrészletek felhasználásával készítjük el az alkalmazásokat. A megfelelő csomagok, függvénykönyvtárak megkeresésével és beépítésével a fejlesztési idő csökkenthető, mivel így ezen kódrészletek implementálása, és tesztelése elhagyható.

Az elkészített alkalmazások sem mindig teljesek, nem adnak kész megoldást egy problémára, hanem egy beépíthető modult kínálnak, ami más programokba integrálható, ezzel a funkcionalitása kiegészíthető.

A dolgozatban bemutatott általam elkészített JavaScript alkalmazás egy Webshop-okba beépíthető chat modult kínál, aminek segítségével a bolt vásárlói kommunikálni tudnak az eladókkal. Ismertetem az alkalmazás belső felépítését, architektúráját, megtervezésének lépéseit és az integrációjához szükséges folyamatot.

Az alkalmazás tervezése és implementálása során a jelenleg legnépszerűbb nyílt forráskódú technológia beépítésére felhasználására törekedtem. Ezek is bemutatásra kerülnek a dolgozatban.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.