Valós idejű kurzusértékelés kiberfizikai rendszer alapon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Vörös András
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Egy Kiberfizikai rendszer szenzorok, beavatkozók és számítási erőforrások hálózatát, mint egy egység alkalmazza, olyan feladatok megoldására, melyekhez szükség van fizikai jellemzők mérésére és irányítására. Ilyen rendszerek lehetnek például Okos Városok, Gyárak, Épületek, Otthonok és Autók.

A modell-vezérelt rendszerfejlesztés egy olyan fejlesztési paradigma, mely (rendszer)modellek és modellek manipulációinak szigorított használatával támogatja a rendszerfejlesztéssel járó különböző tevékenységeket. Ipari szükségletekből származó igény, hogy legyen egy szabályos és homogén szervezettség, aminek segítségével rendszerek különböző felületeit, megközelítéseit könnyedén lehessen elválasztani vagy kombinálni, amennyiben szükség van rá.

A diplomatervem alkalmazási területe az egyetemi kurzusértékelés. Jól összeállított kérdések segítségével, a diákok hiteles, megbízható és hasznos adatokat tudnak szolgáltatni tanulói tapasztalataikról. Noha, a tanáraik szerepe fontos szerepet játszik az új információk elsajátításában, fizikai jellemzők is befolyásolhatják a tanítás hatékonyságát.

Célom egy olyan rendszer tervezése és fejlesztése volt, mely támogatja a tanulási folyamatot a kiberfizikai rendszerek és modell-vezérelt rendszerfejlesztés előnyeinek felhasználásával.

Munkám végére sikeresen megterveztem és implementáltam egy kezdetleges keretrendszert, mely alkalmas valós-idejű kurzusértékelésre, fizikai tényezők befolyásolására, valamint az összegyűjtött adatok monitorozására.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.