Valósidejű helymeghatározás RFID és Bluetooth LE technológiák integrálásával

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Varga Pál
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Szakdolgozatom célja, egy belső helymeghatározásra alkalmas keretrendszer tervezése és megvalósítása az evopro Innovation Kft. eszközeire alapozva.

A projekt kezdetén megismertem a helymeghatározás elméleti hátterét, megismertem a lokalizációs eljárásokat, számítási módszereket. A szakirodalom alapján megismertem az erre célra alkalmazott technológiai megoldásokat és számos alkalmazási területet megismertem, melyeknél már alkalmaznak RTLS (Real-time Locating System) rendszereket. Ezeket a szakdolgozat első fejezeteiben ismertetem.

Ezek után megismertem a cégnél elérhető eszközöket. Megismertem a működési elvüket, funkcióikat és felmértem, hogy milyen új funkciókat lehet megvalósítani, ezek egységes rendszerbe kapcsolásával. Az itt megszerzett ismeretek alapján, nekiálltam a keretrendszer tervezésének, kialakítottam a szoftverben használt kommunikációs adategységeket, az adatok legegyszerűbb tárolásának tervét és az ezekre épülő funkciókat. A tervezésnél figyelembe vettem, hogy bővíthető legyen mind érzékelők szempontjából, mind funkcionalitás szempontjából.

A tervek alapján megkezdtem a keretrendszer implementálását. Ehhez fel kellett térképezni, mely technológiák tudják kielégíteni a feladat által szabott igényeket. A kutató munka alapján az ASP.NET és C# mellett esett a választásom. Ezen módszerek megismerése után, elkezdődött a rendszer implementálása.

Az implementálás után megkezdődött a szoftveres és az éles, eszközök használatával történő tesztelés, melynek eredménye egy rugalmas, számos lehetőséget és további funkciót magába foglaló, belső helymeghatározásra és helyfüggő információk közlésére alkalmas alaprendszer.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.