Vásárlói döntés-elősegítő rendszer megvalósítása korszerű web- és mobilalapú eszközökkel

OData támogatás
Konzulens:
Cserkúti Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A mindennapi életünkhöz hozzátartozik a bevásárlás. Egy család bevételének jelentős részét költi el e tevékenység során, mégsem fordítunk elég nagy hangsúlyt arra, hogy ezt a legköltséghatékonyabban tegyük.

Manapság – talán a nehéz gazdasági helyzet miatt is – egyre többen eszmélnek rá ennek fontosságára, viszont nincs egy olyan eszköz a kezükben, amivel könnyen és hatékonyan tudják a bevásárlásokkor felmerülő döntési helyzeteket megoldani.

A diplomamunka témája egy vásárlói döntés-elősegítő rendszer, mely pont az ilyen helyzetekben nyújt hathatós segítséget. A szoftver két felületen keresztül érhető el, egy teljes funkcionalitást felvonultató webalkalmazáson és egy mobilkliensen. Az elkészített alkalmazás egyszerűségre törekszik, hogy a felhasználók minél könnyebben megtanulhassák annak kezelését.

A szoftver megtervezésekor elsőrendű cél volt egy minél robosztusabb és tesztelhetőbb architektúra megalkotása. Ennek érdekében a háromrétegű architektúrára épülő alkalmazásban az egyes szintek elkülönítése volt a cél.

A diplomamunka részét képezi az alkalmazás megtervezésén és implementálásán túl a vásárlói döntés-elősegítő rendszerek fogalmának tisztázása, valamint a piacon felelhető hasonló termékek bemutatása, annak érdekébe, hogy pontos képet kapjunk arról, hogy mely szegmensbe tartozik a diploma keretében elkészített alkalmazás.

A dolgozatot a továbbfejlesztési lehetőségek ismertetése és a diplomamunka összegzése zárják.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.