Vásárlói profilokat modellező és kiértékelő alkalmazás

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Goldschmidt Balázs
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A program egy olyan korszerű webes alkalmazás, mely böngésző és internetkapcsolat segítségével bárhonnan, akár mobil eszközökről is elérhető és használható. Lényege, hogy üzletek berendezési modelljeinek létrehozását teszi lehetővé.

A létrehozott modelleken szimulációkat futtathatunk, melyhez felhasználhatjuk a szimulációs modult, de saját mért adatokat is ráköthetünk a rendszerre a megfelelő interfész megvalósításával. A szimulációk eredménye adatbázisban kerül letárolásra.

A statisztika modul segítségével az adatbázisban szereplő adatokból olyan kimutatásokat készít a program, mint pultok szerinti illetve vásárlónkénti megoszlás vagy diagram.

A modellek különböző pult elemekből épülnek fel, melyek külön szektoroknak is tekinthetőek. A vásárló kocsijába épített RFID olvasó ezen szektorok információit tárolja el,

és továbbítja a vásárlás végeztével a szervergép felé. A beérkező információkat letároljuk, majd a statisztika készítés során felhasználjuk. Az így nyert adatokból meg tudjuk állapítani, hogy melyik volt a legforgalmasabb útvonal, vásárlótípusonként hogyan alakultak a vásárlási idők, milyen adott pultok látogatottsága, mennyire optimális a rendelkezésre álló hely kihasználtsága, hogyan érdemes átrendezni az üzletet a várható vásárlói szokásokat figyelembe véve.

A modellek felhasználói profilokhoz kötöttek, így lementhetők illetve betölthetőek. A módosításuk során használhatjuk a beépített pulttípusokat, de saját pultokat is létrehozhatunk, melyek létrehozás után az elemek panelen jelennek meg.

A rendszer minden funkciója csak bejelentkezés után érhető el, melyhez felhasználónév és jelszó megadása szükséges.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.