Vásárlói viselkedés előrejelzése adatbányászati módszerekkel

OData támogatás
Konzulens:
Kazi Sándor Antal
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Napjaink fejlett adatrögzítő eljárásainak hála rengeteg adatot szerezhetünk akár egy egyszerű vásárlásból is. Ez rendkívül hasznos lehet az adatokat gyűjtő áruházaknak, az árukészlet minél inkábbi optimalizálásával, és evvel egyszerre a költségek csökkentésével, illetve az akciók, újdonságok bevezetésének minél pontosabb időzítésével. Közvetve ez hasznos a felhasználóknak is, mivel személyre szabott ajánlatokat, akciókat kaphat, így könnyebben értesülhet az őt érdeklő termékekről.

Szakdolgozatom célja a vásárlások időpontjának, illetve az adott vásárlások költésének minél pontosabb becslése. Ehhez anonim vásárlási adatokat használtam, melyben vásárlási időpontok, és költések szerepeltek.

A dolgozat első része az elkészítéshez szükséges elméleti háttér bemutatását tartalmazza, ez magában foglalja a projekt elkészítéséhez szükséges módszertant, az idősoros elemzéshez szükséges szabályokat, illetve a tényleges programozási, illetve modellek mögötti háttértudást.

A második része tartalmazza a konkrét megoldást. Ez magában foglalja az adatok bemutatását, a modellek felépítését, illetve eredményét, majd továbbfejlesztési lehetőségeket ad.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.