Vastag kliens CRM alkalmazás migrálása Java webalkalmazássá

OData támogatás
Konzulens:
Imre Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Kisvállalatok gyakran fejlesztenek belső szoftvert, mert a piacon található kereskedelmi és nyílt forrású megoldások nem mindig felelnek meg elképzeléseiknek, lehetőségeiknek. Egy ilyen rendszer azonban a cég változása, és/vagy az idő múlása miatt folyamatos fejlesztésre, újragondolásra szorulhat, különösen, ha a kezdeti technológiát nem körültekintően választják meg.

A feladat egy ilyen CRM rendszer részleges átalakítása egy modern, Java platformra épülő webalkalmazássá.

Általában egy szoftver újraírása elkerülendő, ám jelen esetben ez több okból is indokolt, egyrészt a CRM rendszer front-endjének futtatókörnyezetének terméktámogatási életciklusa már a végéhez ért, másrészt a cég növekedése esetén, illetve a munkatársak terepen történő munkája esetén is előnyös, ha távolról is hozzá tudnak férni a rendszerhez, harmadrészt a cég profilváltása miatt a rendszer bizonyos részeinek fontossága, használata változott.

A feladat a jelenlegi alkalmazás használt, fontos, szükséges funkcióinak felmérése, a webalkalmazás megtervezése és megvalósítása, mely lehetővé teszi, hogy a munkatársak távolról is elérhessék a rendszert, illetve a jövőbeli fejlesztéseket könnyebbé tegyék.

Diplomatervem során egy magyar kiscég CRM rendszerét térképeztem fel, ez alapján kiválasztottam, milyen modulok szükségesek egy webes verzió használatához, megterveztem és megvalósítottam a szerver és kliens oldalt, elemeztem a meglévő felhasználó és jogosultságkezelést, amit ez alapján hoztam létre a webes verzióban, unit teszteket írtam, illetve egy Seleniumos teszt keretrendszert írtam, smoke teszt jellegű tesztekkel, mely segítségével a webalkalmazás összműködése tesztelhető.

A diplomatervemben leírom a jelenlegi CRM alkalmazás architektúráját, a releváns modulok funkcióját. Ezután röviden ismertetem a választott technológiákat, alkalmazott fejlesztői eszközöket. Bemutatom a megvalósított alkalmazás architektúráját, moduljait, jogosultságkezelését és biztonságát, és bemutatom a tesztelést és a felépített teszt keretrendszert. A diplomaterv végét összefoglaló zárja.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.