Vektorgrafikus riport generálási keretrendszer fejlesztése képfeldolgozási rendszerekhez

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Csorba Kristóf
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Adott egy meglévő keretrendszer, amely más tanszékeknek segít abban, hogy automatizálttá teszi az olyan mindennapi dolgokat, amelyeknél az emberi munka helyettesíthető. Példának okáért a BME-n tevékenykedő geológusok számára az általuk készített metszetek automatizált képfeldolgozását tesszük lehetővé. Ez a szoftver rengeteg különböző irányban fejlődik, mind az önálló tárgyaikat végző hallgatók, mind konzulenseik által évek óta.

Ám mint minden szoftveren, itt is vannak még fejlesztésre váró dolgok. Az eszköz képes volt a módosított képek exportálására kép formátumban. Ennél előnyösebb megoldásnak tartották a téma kiírói, ha visszanyerhető formátumban exportáljuk ki azt, így a későbbi fejlesztések során már az így kiexportált fájlok importálását is megoldhatjuk. Ennek a problémának a megoldásán dolgoztam.

A választás az SVG formátumra esett, ami egy XML alapú, kétdimenziós vektorgrafikák meghatározására használt leírónyelv. Ebben megtalálhatók azok a formák, amelyekre nekünk szükségünk van (poligonok, beágyazott képek, körök). Emellett egy .NET-es NuGet package is megkönnyítette a dolgot, így egy magasabb szinten tudtam elkezdeni a programozást.

A félév úgy gondolom sikeresen zárult. A szoftver által támogatott összes entitást ki tudjuk exportálni ilyen módon és különböző paraméterekkel tudjuk változtatni a művelet beállításait.

A féléves munka eredménye egy jól használható funkció, ami reményeim szerint hasznos lesz a program használóinak. A téma tovább folytatható, első ízben például az SVG fájlból való import megvalósításával.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.