Vektoros 2D térkép megjelenítés és adaptív útválasztás beltéri helyfüggő Android alkalmazáshoz

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szabó Róbert
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Manapság alig találkozni olyan fiatallal, akinek ne lapulna a zsebében okostelefon. Az okostelefonok széleskörű elterjedése ma már közkeletű tényként kezelendő. Ebből az is következik, hogy egyre nagyobb igény mutatkozik olyan alkalmazásokra, amelyek képesek az okostelefonok képességeit teljességgel kihasználni. Ilyen képesség a pozicionálás is.

A diplomaterv keretén belül a Távközlési és Médiainformatikai Tanszéken csatlakoztam egy beltéri pozicionálással kapcsolatos projekthez. Ennek a projektnek a keretein belül vállalkoztam arra, hogy a Redpin nevű alkalmazást kétdimenziós vektorgrafikus térkép ábrázolással, valamint adaptív útvonalválasztással is bővítem.

A diplomaterv első felében bemutatom az Android platformmal kapcsolatos elengedhetetlen ismereteket, valamint irodalomkutatást végzek a feladathoz szükséges technológiák és matematikai módszerek tekintetében.

A diplomaterv második részében ismertetem az alkalmazás tervezésének folyamatát, a tervezési döntéseket és a szükséges kompromisszumokat.

A diplomaterv harmadik részében kitérek az alkalmazás implementációs részleteire és érdekességeire, hangsúlyt fektetve a konkrét módszerekre, amiket az implementáció során használtam.

Legvégül bemutatom az alkalmazás tesztelésének menetét, majd összefoglalom és értékelem az elért eredményeket.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.