Vevőforgalmi adatok elemzését támogató rendszer fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szikora Béla
Elektronikai Technológia Tanszék

Az dolgozatomban egy kiskereskedelemmel foglalkozó vállalat számlakibocsájtási folyamatát elemzem, megvizsgálom, a számlázási adatok áramlását a kasszáktól egészen azok végleges tárolás helyéig.

A rendelkezésemre álló XML formátumú adatokat feldolgozom Windows és Windows PowerShell segítségével, és átalakítom CSV formátumúra. Majd ezeket az adatokat töltöm fel az adtabázisomba.

Az adataim tárolására egy Oracle adatbázis szervert telepítettem fel, majd egy új adatbázis sémát hoztam létre nekik. Erre az adtabázis szerverre épül továbbá az Oracle Application Express, amit a kimutatások készítésére használtam.

Miután az adatok felkerültek az adtabázisba karakterlánc összehasonlító eljárások segítségével megállapítom az azonosnak vélt vevőket, és a csatolt vállalkozásnak felismert cégeket. Ezekre az adatokra tudok végül kimutatásokat készíteni.

Dolgozatomban kitértem minden jelentős lépésnél a fejlesztés közben felmerült nehézségekre és azok megoldásaira. Az egyes lépéseknél diagrammal illusztráltam a főbb folyamatok működését.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.