Vevői SW szimulációja, annak funkcionális ismerete nélkül beágyazott rendszerekben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Max Gyula
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. Tevékenységei között szerepel gépjármű- és ipari technológia, valamint fogyasztási cikkek és épület-technológia is. Gépjármű technológia területén igen széles palettával rendelkezik, ezek közül egy nagy hagyományokkal bíró üzletág az automataváltók vezérlő-elektronikájának fejlesztésével, SW-es, HW-es, illetve modul szinten foglalkozó osztály.

Mint ahogyan a SW-fejlesztés számos területén találunk különböző vállalatok által megosztott módon fejlesztett termékeket, így az automataváltók területe sem kivétel. A vezérlőn futó SW részben a beszállító (ebben az esetben a Bosch), részben pedig a vevő által kerül implementálásra. Ebben az esetben a vevő-oldali SW ipari titoknak minősül, így természetesen nem áll a beszállító rendelkezésére. Ennek a SW-nek a szimulációja kulcskérdés a beszállító saját SW-ének fejlesztése során.

A szimulált vevői SW több évvel ezelőtt elkészült, illetve az évek során továbbfejlesztésre került. Ennek újragondolása, illetve az új projektekre való felkészítése egy koncepció formájában rendelkezésre áll. Ezen koncepció finomítása, implementálása, illetve tesztelése a következőkben szükséges. A koncepció finomítása során a szimulált SW modulokat úgy kell megtervezni, hogy együtt tudjanak működni minden beszállítói SW-résszel (a megfelelő vevői interface-ken keresztül), minden projektben – platform-jelleggel. A modulok implementálása során be kell tartani a belső kódolásra vonatkozó szabályrendszert. Az elkészült SW tesztelésekor figyelembe kell venni a beszállítói SW tesztelhetőségére vonatkozó előírásokat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.