Vezérlő szoftver készítése okosszélvédőhöz

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Ezzel a szakdolgozattal célom bemutatni egy több komponensből felépülő szoftver fejlesztését egy előre kitaposott utakat nélkülöző témakörben. A projekt, melyen feladataimat végeztem, gépjárműbe épített vezérlő számítógépen futó szoftver lehetőségeit, létjogosultságát vizsgálja, mely a szélvédőt használja, mint kijelzőt.

Az Okosszélvédő ötletének alapja a létező Head-up Display (HUD) technológia továbbgondolása, megvalósításában az átlátszó LCD illetve OLED kijelzők adhatnak

alapot. A cél egy prototípus elkészítése volt, mellyel egyrészt bemutathatóvá válik az ötlet a nagyközönség számára, másrészt ezen annak vizsgálata, mit lehet egy ilyen rendszerbe bevonni, milyen létjogosultsága van. Ebben a dolgozatban a megvalósítást tárgyaltam.

Elsődleges feladatom volt a feladathoz megfelelő eszközök kiválasztása, s azok hatékony együttes használata .NET környezetben. A feladatok sokaságából kiemelve foglalkoztam a megfelelő architektúra kialakításával, a már meglévő alkalmazás újrastruktúrálásával, szem előtt tartva azokat az elveket, melyek egy modern szoftver fejlesztésénél elengedhetetlenek.

Külön foglalkoztam egy Unreal játékmotorron futó alkalmazás és egy .NET alkalmazás összekapcsolásával, ennek problémáival, lehetőségeivel. Képfeldolgozási

módszereket vizsgáltam és alkalmaztam az Unreal játékból kinyert képeken, s jelenítettem meg azok eredményét. Ezek mellett olyan módszerek után kutattam, melyek használatával jobb teljesítmény érhető el a kézenfekvő megoldások ellenében.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.