Vezérlőflelületek tervezése okosszélvédőhöz

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A gépjárművek folyamatosan fejlődnek. Újabb technológiai újításokkal szerelik fel a prémium modelleket évről évre, de ennek ellenére az autók műszerfalán található műszerek formája és elrendezése közel érintetlen maradt a Ford T-modell megjelenése óta. Újabb luxusautókban léteznek érintőképernyőre épülő úgynevezett „infotainment” rendszerek, de a sofőrnek ezek használata közben is le kell vennie a szemét az útról.

Diplomatervemnek a célja, hogy gépjárművek szélvédőjébe beépíthető átlátszó kijelzőre fejlesszek felületeket, megfelelve az architekturális és ergonómiai követelményeknek, hogy mind az eszköz használata, mind a későbbi szoftveres kiegészítése akadálymentes legyen. A projekt része volt a teszteléshez használható szimulátorkörnyezet kiépítése is, mely segítségével a tesztelés közben át lehet élni a vezetés élményét.

Bemutatom ennek a területnek a jelenlegi állapotát, felvázolom az általam készített szoftver architektúráját, a műszerek tervezésének és implementálásának folyamatát, valamint a fejlesztés során felmerülő érdekesebb vagy nagyobb kihívást nyújtó részleteket.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.