Vezérlőhardver fejlesztése elosztott rendszerű robothoz

OData támogatás
Konzulens:
Varga Dániel
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az Eurobot egy nemzetközi robotverseny, ahol különböző országokból érkező csapatok mérettetik meg szakmai tudásukat. Minden csapatnak legalább egy, önállóan működő autonóm robotot kell elindítania a versenyen. Az Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék és a Mechatronika, Optika és Gépészeti Informatika Tanszék által közösen delegált magyar csapat már évek óta részt vesz a versenyen.

Az évek során kialakult egy robot hardver struktúra és az ehhez tartozó szoftver keretrendszer. A diplomamunka keretein belül ismertetésre kerül az eddig használt rendszer. A dolgozat alapvető célja a robot hardver rendszerében található, alacsony szintű feladatokat ellátó vezérlőegység újratervezése, ezáltal egy új hardver struktúra kialakítása. A tervezés során mechanikai szempontokat is figyelembe kell venni, a cél egy kisméretű, mobilis elektronikákból álló elosztott hardver struktúra kialakítása.

A dolgozat ismerteti a vezérlőegység hardverének elkészítését és a teszteléshez szükséges szoftver rendszert. Valamint bemutatásra kerül az új vezérlőegységhez tartozó hardver rendszer felépítése.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.