Vezeték nélküli hangosítási rendszer

OData támogatás
Konzulens:
Scherer Balázs Attila
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

A diplomaterv feladatom egy vezeték nélküli hangosítási rendszer megtervezése és megvalósítása volt, elsősorban egy iskolában történő használatra. Ez magában foglalta a rendszer felépítésének kidolgozását, a felhasználandó eszközök kiválasztását és a szoftver architektúra kialakítását is, ezen kívül a működéshez szükséges szoftver megvalósítását, majd a végleges hardver kidolgozását és beüzemelését.

A dolgozat első felében ismertetem a tervezés során általam kiválasztott hardver és szoftver megoldásokat. Bemutatom a Texas Instruments CC3200-as mikrokontrollerét, mely a hardver alapját jelenti, illetve az UPnP protokoll működését, amit az eszköz hálózaton keresztül történő vezérléséhez, illetve az audio adatok továbbításához használtam.

A dolgozat második felében részletesen ismertetem, hogy hogyan oldottam meg a feladatot. Először a szoftver fejlesztésének lépéseit mutatom be, ahogy a CC3200-as mikrokontroller beépített HTTP kliensének használatától eljutok az UPnP-n keresztül indított streamelt hanglejátszásig. Ezután következnek a NYÁK elkészítésének lépései, a schematic és a NYÁK-terv létrehozása, végül pedig az alkatrészek forrasztása. Az utolsó lépés és a kész hardver beüzemelése és tesztelése.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.