Vezeték nélküli jármű-ember interfész megvalósítása (Connected Car)

OData támogatás
Konzulens:
Kiss Domokos
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Jelen diplomaterv a napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő és dinamikusan fejlődő autók kommunikációs csatornájának koncepciójára épít. Az autókban található vezérlőegységekben tárolt információkat egy megfelelő hálózati kommunikációs eszközzel továbbítjuk egy központi szerver felé. Egyre nagyobb hangsúly és fejlesztés van az 5G-s mobil hálózaton, ami az autók kommunikációjának egyik legmeghatározóbb technológiai alapja lesz. Erre egy WiFi modul segítségével készül egy demonstráció, hogy mire lehet képes egy ilyen hálózat a jövőben.

Az első részben bemutatásra kerül az autóiparban leggyakrabban használt kommunikációs hálózat és struktúra.

A második részben bemutatja az autókban található vezérlőegységek kommunikációjához szükséges hardver típusokat. Ezt követi az adatok továbbításához szükséges WiFi egység kiválasztása.

Következőkben részletesen kitér az egyes eszközökön található szoftverek megvalósítására. Továbbá leírja, hogy a különböző hardverek szoftveres úton hogyan kommunikálnak egymással.

Végül az elkészült szoftvert mutatja be, hogy az mennyire teljesíti a rendszer gördülékeny működéséhez szükséges alap követelményeket. Egy tesztelési folyamaton is végig megy, majd leírja a tapasztalatokat, és hogy min szükséges módosítani a jövőben a jobb teljesítmény érdekében.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.