Vezeték nélküli képátvitel megvalósítása kisteljesítményű ISM sávú rádióval.

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Zólomy Attila Imre
Szélessávú Hírközlés és Villamosságtan Tanszék

Feladatom az volt, hogy végezzek irodalomkutatást képtömörítés vezeték nélküli átvitele témakörben. Számba kellett vennem, milyen tömörítési lehetőségek vannak arra nézve, hogy 256kbit/sec átvitel esetén, legalább 20 kép/perc sebességgel, 320x480 pixel méretű, fekete-fehér képeket továbbítsak vezeték nélküli módon. Meg kellett vizsgálnom, hogy egy ilyen rendszer esetén milyen interfész technológiák használhatóak az adó illetve a vevő egységen belül.

Feladatom volt továbbá, hogy tervezzek és építsek meg egy kis hatótávolságú (~20méter) a fenti paraméterekkel rendelkező rádiófrekvenciás képátviteli rendszer a Silicon Laboratories Inc. Által gyártott Si4431/32 típusú integrált ISM(Industrial Scientific and Medical) rádió IC felhaszálásával 868 MHz-es sávra.

Diplomatervemben leírom az adó és vevő hardver sajátosságait, kitérek a tervezés során felmerülő problémákra. Bemutatom a kapcsolódó szoftveres komponenseket, különös tekintettel a rádió és a személyi számítógépben alkalmazott elemekre.

A feladatom a Silicon Laboratories Hungary Kft.-nél végeztem el, így az általuk biztosított eszközöket használtam a tervezés és a tesztelés során.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.