Vezeték nélküli kommunikáció integrálása AURIX Tricore mikrokontrollerre autóipari környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Scherer Balázs Attila
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

A jelen kor kihívásainak megfelelően az autóiparban is egyre nagyobb teret hódítanak az internet alapú alkalmazások. Ezek integrálása az autóipari vezérlőegységekbe különösen nagy figyelmet igényel, mivel figyelembe kell venni az iparra jellemző fejlesz-tési sajátosságokat, elvárásokat. A diplomaterv feladatomban egy WiFi modul illesztését mutatom be egy autóipari vezérlőegységhez, amin egy egyszerű webszerver is meg-valósításra került. A dolgozatban bemutatásra kerülnek a modul kiválasztásának lépései, majd az alapvető hardveres, szoftveres problémák és megoldandó feladatok. A fejlesztés második lépésében egy olyan szoftvert írtam, ami megfelel az ütemezési előírásoknak, és szoftveres várakozások nélkül kezeli a WiFi modult, illetve a webszervert.

A dolgozatban szó lesz az alkalmazott vezeték nélküli technológiáról, az autóipari folyamatokról és a felhasznált mikrovezérlő sajátosságairól is.

A projekt célja egyszerű statikus weboldalak megjelenítése böngésző segítségével, illetve különböző méretű fájlok letöltése a számítógépre vezeték nélküli kapcsolat segítségével. Ezt a célt szolgálja a megvalósított webszerver.

A kiírt feladat megvalósult, egy működő prototípus elkészült, természetesen különböző fejlesztési lehetőségek nyitva maradtak a további, konkrét feladatok megvalósításához.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.