Vezeték nélküli szenzorhálózat tervezése 3D-s gyorsulás szenzort alkalmazó mozgásvizsgáló rendszerhez

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kollár Ernő
Elektronikus Eszközök Tanszéke

A félév során feladatom egy olyan rendszer tervezése volt, mellyel háromdimenziós gyorsulásérzékelő szenzorok mérési adatai rögzíthetőek későbbi számítógépes feldolgozás céljából. Egy számítógépre csatlakoztatható központi egységnek vezeték nélküli kommunikáció segítségével kell kapcsolódnia a szenzor egységekhez. A mérési folyamatot számítógépről vezérelhetővé kell tenni, a mérés elindítható, leállítható, az adatok küldése kontrollálható legyen.

A diplomamunkám első részében az alkatrészek kiválasztásának körülményeit, valamint a választott modulok tulajdonságait mutatom be. A központi és szenzor egységek kapcsolását valamint a nyomtatott áramköri panel tervezését szintén elvégeztem, a folyamatot és a felmerült kérdéseket dokumentáltam. Feladatom része volt a mikrokontrollerek programozása, mely során a perifériákat kezelő függvényeket, valamint a vezérlést végző programkódot is megírtam.

A tesztelés során kapott mérési adatok igazolták a szenzorok, a központi egység és a kommunikáció helyes működését. A rendszer tovább fejleszthető olyan érzékelő egységek építésével, melyek más szenzorokat is, például giroszkópot tartalmaz. Ezzel a mérés még pontosabbá, és könnyebben feldolgozhatóvá válhat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.