Vezetéknélküli hálózati infrastruktúra tervezése intelligens város alkalmazásokhoz

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szabó Csaba Attila
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

A szakdolgozatom során olyan vezeték nélküli hálózati megoldásokkal foglalkoztam, amelyek lehetőséget nyújtanak egy digitális, intelligens város kiépítésére. A kezdeti tervben a kiválasztott városra olyan infrastruktúrát és szolgáltatásokat terveztem, amelyek segítségével hasznos és megfizethető szolgáltatásokat lehet nyújtani a város lakosainak számára.

A feladat megoldása során egy olyan vezeték nélküli hálózatot hoztam létre Gödöllőre, amelyen több, kulcsfontosságú szolgáltatás egyidejűleg működtethető, ezért ehhez szükséges volt a különböző szolgáltatások igényeinek a felmérése is. Ennek a hálózatnak a megvalósításához figyelembe vettem a kiválasztott város sajátos tulajdonságait, valamint kiválasztottam azokat a megfelelő hálózati eszközöket is, amelyek manapság rendelkezésre állnak. A szakdolgozatban egy megvalósíthatósági vizsgálat is található, amely a hálózat beruházási és üzemeltetési költségeinek a témakörével, valamint a beruházás megtérülési és fenntarthatósági kérdéseivel is foglalkozik.

A különböző külföldi tapasztalatok azt mutatják, hogy egy ilyen beruházás, a megfelelő tervezési lépéseket követve, nagyban elősegítheti a város gazdasági fejlődését, valamint növeli a városban lakók számára elérhető életszínvonal mértékét is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.