Videó riport generátor fejlesztése gyógyszeripari képfeldolgozási folyamatokhoz

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Csorba Kristóf
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A szakdolgozatom célja egy videó riport generátor program létrehozása volt, ami különböző típusú és forrású adatokból egy látványos, összesítő videót készít. Ez több szempontból is hasznos, legyen a célja akár egy konferencián vagy bemutatón történő előadás kézzel foghatóbbá tétele, vagy ha csak a programunk által végzett különböző mérések eredményeiről szeretnénk egy összesített képet látni.

A PharmaTech projektben már voltak valós idejű megjelenítő funkciók, amivel futásidőben lehetett felügyelni a folyamatot, viszont ezek számítási igényei eléggé korlátozott felhasználást tesznek lehetővé. Az általam fejlesztett alkalmazás esetében nyilván valóan a valós idejű megoldás nem volt szempont, ezért jóval több lehetőségem volt. Így az alkalmazásommal korlátlan számú különböző videó, kép, szöveg, illetve diagramm jeleníthető meg szinkronizáltan egy videóba sűrítve.

Ugyan az alkalmazást most első körben a PharmaTech projekthez készítettem, a tervezés és fejlesztés során egy univerzális megoldásra törekedtem, amit könnyedén fel lehet használni más projektekhez is.

Jelen dokumentumban bemutatom az alkalmazásom felépítését, működését, illetve hogy milyen nehézségekbe ütköztem. Továbbá készítettem egy felhasználói útmutatót az alkalmazás konfigurálásával kapcsolatban.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.