Video streaming portál készítése microservice alapokon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A mikroszolgáltatások architektúra napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend az iparban. Az architektúra használata segít kordában tartani a komponensek közti függőségeket, ez által nagyobb szoftver rendszerek is könnyebben karbantarthatóvá válnak hosszú távon. Sajnos a mikroszolgáltatások architektúra alkalmazása az egyértelmű előnyei mellett számos kihívást is tartogat. Mint minden elosztott rendszerben, mikroszolgáltatások esetén is meg kell küzdeni a vízesésszerű kaszkád hibákkal, az időleges adat inkonzisztenciákkal vagy a körülményes megfigyelhetőséggel.

A dolgozatomban bemutatom a gyakori kihívások egy részét, illetve a rájuk adott gyakran előforduló megoldási mintákat. Elkészítettem egy video streaming alkalmazást a Spring Cloud keretrendszer segítségével, amin gyakorlatban is alkalmazom a bemutatott mintákat. Az alkalmazás megalkotásakor igyekeztem mindig a legmodernebb technológiát választani a problémák megoldására, ezeket a dolgozatomban külön kiemelem.

Végül értékelem a megvalósított video streaming portált és további lehetőségeket javaslok az alkalmazás továbbfejlesztésére.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.