Videómegosztó alkalmazás készítése a legújabb Android technológiák felhasználásával

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A mai modern és rohanó világban egyre több ember rendelkezik okostelefonnal, ami szerves részévé vált a mindennapi életünknek. Ezeket a készülékeket használjuk a munkánk segítésére, ezeken rendezzük ügyeinket, nézünk filmeket vagy akár játszunk különböző játékokkal. Készülékeinkre több millió alkalmazás közül választhatunk, amelyek életünk bármely területén segítséget nyújthatnak.

A szakdolgozat keretein belül egy videómegosztó alkalmazást készítettem el, ahol a felhasználók bejelentkezés után receptvideókat tölthetnek fel különböző kategóriákban. Az applikációban a felhasználók megnézhetik a kategóriákhoz feltöltött videókat, amelyeket értékelhetnek és kommenteket fűzhetnek hozzájuk. Az alkalmazáshoz tartozik egy Google Assistant integráció, amivel könnyen kereshetünk recepteket az alkalmazás indítása nélkül, beszéd segítségével.

Az applikáció Android platformra készült, mivel manapság ez az egyik legnépszerűbb operációs rendszer az okostelefonok piacán. Az Android évről-évre fejlődik, új verziók jelennek meg, amik rengeteg újdonságot mutatnak be, mind felhasználói, mind fejlesztői szempontból. A dolgozat célja ezeknek az újdonságoknak – különös tekintettel az Android Pie verzióra – a megismerése és felhasználása és a Kotlin nyelv megtanulása volt.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.