Világítástechnikai műszer fejlesztése és mérési eljárás kidolgozása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kiss István
Villamos Energetika Tanszék

A diplomamunka célja a jelenleg működésképtelen (MFKI) 75032 / 81. számú fotométergömbös áteresztési és visszaverődési tényezőt meghatározó mérőberendezés kiegészítése, korszerűsítése, valamint egy új mérési eljárás kidolgozása világító diódák és azokat használó lámpatestek tulajdonságainak meghatározására.

A Diplomatervezés I. tárgy keretében tanulmányozom a fellelhető szakirodalmat, információt szerzek a fotométergömbös mérési eljárásról, valamint a LED-mérés sajátosságairól és nehézségeiről. A szakirodalom tanulmányozása után a mérőberendezés hiányzó kiegészítőit megtervezem, valamint megkezdem a berendezés állagjavítási munkáit, beleértve a gömb belső oldalának újrafestését.

A Diplomatervezés II. tárgy félévében folytatni szeretném a megkezdett munkát. Az összegyűjtött irodalmak, információk alapján megtervezem a mérőberendezés átalakítását, elkészítem a szükséges új vezérlőegységet, mely a mért jellemzők időfüggvényeinek felvételére és számítógéppel való kommunikációra is alkalmas. A műszer kalibrálása és a próbamérések után rögzítem az új mérési eljárást.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.