Villamos hajtások automatizált tesztelése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kádár István
Villamos Energetika Tanszék

Szakdolgozatomban a Siemens gyártmányú SINAMICS S120 frekvenciaváltónak az automatizált tesztelésével foglalkozom. Az S120 egy korszerű, feszültség inverteres frekvenciaváltó.

Röviden áttekintést adok az S120 típusú inverter felépítéséről, működési elvéről és fő alkalmazási területéről. A SINAMICS S120 moduláris felépítésű, az egyes modulokat részletesen is bemutatom. Továbbá a különböző forgójeladókról (inkrementális, és abszolút forgójeladók), és a munkám során legtöbbet alkalmazott motorokról is írok keveset (BLDC, BLAC és aszinkron motorokkal foglalkozom).

Részletesen bemutatom az S120 típusú invertereken a tesztelések célját, és folyamatát, továbbá leírom a tesztautomata tervezésének szempontjait, követelményeit.

Ezután ismertetem a munkám során tervezett tesztrack tervezésének a lépéseit, hangsúlyt fektetve az egyes informatikai- és teljesítményelektronikai eszközök kiválasztására és méretezésére, valamint a tesztrack konkrét kialakítására.

Végül a tervezett tesztrack működését különböző tesztelések végrehajtásával mutatom be. A lefuttatott tesztek segítségével bemutatom az S120 egyes funkcióit is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.