Villamos jármű gép-hajtásrendszer átfogó tervezése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Vajda István
Villamos Energetika Tanszék

Az elektromos buszok minden bizonnyal a jövő tömegközlekedésének szerves részét képezik. A dolgozatban egy elektromos busz hajtásrendszerének koncepcionális tervezését végzem el. Ezen belül a motor specifikációjának meghatározása, illetve ennek alapján a piacon elérhető motorokból történő választás a dolgozat témája.

Először menetrendek és térképes információk alapján vizsgálom a BKK néhány járatát, melyből a városi buszjáratok egyes tulajdonságaira következtetek. Felállítom a busz egyszerű fizikai modelljét, ismertetem ennek szimulációját.

Elvégeztem egyes buszjáratok menetdiagramjainak mérését, melyeket bemenet-ként használtam a fizikai modell szimulációjának. Ennek az eredményeit ismertetem. Ezek alapján felállítok egy referencia menetciklust, melynek szimulációs eredményei alapján meghatározom a motor specifikációját.

A specifikációt ellenőrzöm egy másik buszjárat mérésével, illetve szélsőséges igénybevételekkel. Végül több különböző gyártó kínálatából választok a specifikációt teljesítő szinkron, illetve aszinkron motorokat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.