Virtuális, online közösségi tér tervezése és fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Schulcz Róbert
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

A diplomamunka áttekintést nyújt a különböző online közösségi terek fajtáiról. Bemutatja az e-mail, az internetes fórumok, a chat, a közösségi oldalak, blogok, wikik és többrésztvevős játékok szolgáltatásait, azok legfontosabb képviselőit, az egyes kategóriák fejlődését, valamint kitér a bennük rejlő lehetőségekre.

A diplomaterv szűkebb témája egy webalkalmazás, amely egyedi ötlet alapján ötvözi a televízióból ismert valóságshow műfajt az internetes játékokkal. A projekt célja, hogy az eddig csak passzív nézőként jelen lévő érdeklődőket aktív résztvevőkké tegye, lehetőséget teremtsen számukra a reality játékosok életének kipróbálására.

A játékos egy karaktert alakít, amelynek tetszése szerint alakíthatja külső és belső tulajdonságait. A játék rezidenciákban folyik, ahol egyéni és társas cselekvéseket végezhetnek a játékosok, melyek hatással vannak karaktereik tulajdonságaikra, illetve más játékosokkal való kapcsolati viszonyaikra. A szabályok szerint hetente kiesik valaki, akinek el kell hagynia a rezidenciát. A cél, hogy a játékos minél népszerűbb legyen, így elkerülje a kiesést, végül utolsónak maradva megnyerje a játékot.

A diplomaterv bemutatja a szoftverrel szemben támasztott igényeket, az alkalmazás tervezésének és megvalósításának részleteit. Végül ismerteti és értékeli az eredményeket.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.