Viselhető eszközök integrálása IoT keretrendszerbe Android platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Forstner Bertalan
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A technológia fejlődésével, egyre nagyobb teret kapnak olyan viselhető eszközök, melyekkel monitorozni tudjuk saját életfunkcióinkat. Mobil eszközökhöz csatlakoztatva könnyen hozzáférhetünk ezekhez az információkhoz. Az adatok feldolgozásával rengeteg következtetést levonhatunk az egészségünk állapotáról.

Különböző gyártók más-más technológiákkal, protokollokkal szolgáltatják az adatokat. Az IoT keretrendszer az adatokat csak egységesen formalizáltan tudja feldolgozni. Felmerül az igény egy mobil alkalmazásra, mely a viselhető eszközök által szolgáltatott adatokat gyűjti és transzformálja az IoT keretrendszer által megadott formára.

A diplomatervem témája egy olyan Android mobil alkalmazás tervezése és megvalósítása, mellyel a fenti problémára adok egy megoldást. Az alkalmazással különböző típusú viselhető eszközök adatait lehet kezelni egységesen egy meglévő IoT keretrendszerben.

Először bemutatom, hogy milyen követelményekkel rendelkezik az IoT keretrendszer, beleértve felhasználókezelés, adat le- és feltöltés, ambiens adatok kezelése és adatok kiértékelése. Utána bemutatom, hogy az alkalmazásom hogyan elégíti ki ezen követelményeket.

Különös hangsúlyt fektettem egy általános eszközkezelő architektúra kidolgozására. Az architektúra tervezésénél arra törekedtem, hogy egy új viselhető egészségügyi eszközt dinamikusan és modularizáltan lehessen a meglévő rendszerhez illeszteni. Végül egy esettanulmányon mutatom be a rendszer működését egy eszköz illesztésével.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.