Viselhető mozgásmonitorozó eszköz fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dávid Bence
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A napjainkban tapasztalható jelentős mértékű átlagéletkor-növekedéssel nem képes lépést tartani az egészségügyi szakemberek (orvosok, ápolók) létszáma, így megjelent az igény az otthoni egészségmonitorozó készülékek kifejlesztésére, melyekkel a páciens egészségi állapota az orvosi rendelőn kívül is nyomon követhető. Az említett eszközök egy része a felhasználó mozgásának vizsgálatát végzi, mely kiegészülhet egy esetleges elesés során történő riasztás küldésével is.

Szakdolgozatom célja egy testen hordható, költség-, illetve energiahatékony mozgásmonitorozó és elesés detektáló eszköz kifejlesztése, mely vezeték nélkül kommunikál a -- szintén a feladat részeként megvalósítandó -- kliensalkalmazással, amely fogadja a mért adatokat, továbbá egy felhőszolgáltatásból is elérhető adatbázisban tárolja azokat.

A dolgozat első részében ismertetem a jelenleg is alkalmazott mozgáskövetési és elesés detektálási módszereket, valamint a kiemelkedően alacsony fogyasztású Bluetooth Low Energy kommunikációs protokoll működését. Ezt követően bemutatom a prototípus és a kliensalkalmazás megvalósítását, végül a szakdolgozat a tesztelés során kapott eredményekkel, illetve a féléves munka összefoglalásával zárul.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.