Vontatókötél irány meghatározó rendszer tervezése

OData támogatás
Konzulens:
Scherer Balázs Attila
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

A diplomamunkám első részében elemeznem kellett egy hajógyártó cég követelményrendszerét, mely tartalmazta azokat a funkciókat, melyet a megtervezendő rendszernek teljesítenie kell. A kritériumok ismeretében feltérképeztem a piacon elérhető szenzorokat, valamint megvizsgáltam ezeknek a szenzoroknak a működését. A piackutatást követően megtervezésre került egy olyan mérőrendszer, amely képes lehet a vontatóhajó kötelének szögeit megmérni.

A diplomám további részében ennek a rendszernek az életképességét, a működőképességét, a megvalósíthatóságát vizsgáltam. Készítettem egy tesztkörnyezetet, melyben a sztereo kamerás alkalmazás fejlesztését el tudtam végezni. A feladat megoldás második felében meg kellett ismerkednem a képfeldolgozás alapjaival, néhány számomra releváns algoritmussal, melyek segítségével reprezentálni tudom a rendszer alapfunkcionalitását.

A harmadik fázisban egy saját algoritmus kifejlesztésén dolgoztam, mely végeredményként meghatározza a szükséges kötélszögeket vertikális és horizontális irányban.

Az utolsó részfeladat a kapott eredmények elemzése volt, majd a megvalósíthatóság kérdésének átgondolása az új információk birtokában.

Végezetül pedig a továbblépési lehetőségeket ismertettem, mely összefoglalja a fejlesztés lehetséges irányait.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.