Web alapú automatizált házifeladatbeadó rendszer fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Braun Patrik János
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A webalkalmazások fejlesztésére napjainkban rengeteg lehetőség áll rendelkezésre. Eddigi egyetemi tanulmányaim során sajnos nem foglalkoztam az ilyen irányú technológiákkal, ezért is vállaltam el ezt a számomra teljesen új irányba mutató diploma témát.

Az önálló laboratóriumok során Androidos projekteken dolgoztam, emellett én is hallgattam az Android alapú szoftverfejlesztés tárgyat, amihez első sorban készül a témám által tartalmazott házi feladat beadó rendszer. A tárgyban minden oktatási héthez tartozik egy labor ami azt jelent hogy összesen 14 darab kisebb házi feladatot kell minden diáknak megoldani és feltölteni, majd ezeket az oktató tanároknak értékelni. Ezeknek a feltöltött feladatoknak a javítása rengeteg idejét felemészti az oktatóknak, hiszen minden egyes feltöltött feladatot le kell tölteni, kicsomagolni ezután buildelni és futtatni, hogy teljes valójában értékelni tudják a megoldásokat. Ezen feladatok elvégzése már egy kis létszámú csoportnál is nagyon sok időt igényel.

Ezért lenne jó egy olyan házi feladat beadó oldal, ahol a feltöltött alkalmazást kicsomagoljuk, lebuildeljük és azonnal elérhetővé tesszük az Androidos eszközökön futtatható apk-t. Plusz az oktató tanárok a különböző házi feladatokhoz olyan ellenörző scripteket tudnak írni és lefuttatni, amelyekkel a megoldások helyességét tudják vizsgálni.

Emellett azonnali visszajelzést kapna a hallgató arról, hogy a megoldása elfogadható állapotban van.

Az elsődleges célom a diplomamunkával ennek a projektnek a megvalósítása, és az, hogy a webes területen alkalmazott, széles körben elterjedt technológiákkal megismerkedjek, és ez által olyan tudásra tegyek szert, melyet később alkalmazhatok karrierem során.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.