Web alkalmazás RFID regisztrációs rendszerhez

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Hamar János Krisztián
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A projekt célja egy adat taroló és szolgáltató réteg megtervezése és implementálása egy elektronikus napló számára, amely RFID kártyák segítségével azonosítja az egyes tagokat, továbbá képes kezelni a regisztrált embereket, eseményeket, RFID kártyákat és a tagok jelenlétét az egyes eseményeken. A rendszer összesen három nagyobb részre bontható fel, amelyek közül az üzleti alkalmazás és a vastag kliens megtervezését és implementálását, valamint az alacsony szinten megvalósított RFID olvasó eszközökkel való kommunikációt ismertetem a dolgozatban.

A dolgozat első felében bemutatom a jelenleg elérhető megoldások típusait egy-egy példán keresztül, majd ismertetem a projekttel szemben támasztott pontos követelményeket, amelyeket több use-case diagram segítségével foglalok össze.

Az ezt követő fejezetekben kitérek a rendszer architektúrájának majd az egyes részeknek, azaz az üzleti alkalmazás és a vastag kliens megtervezésére. A rendszerterv magában foglalja az adatfolyamok dokumentálását valamint az egyes komponensek közötti kommunikáció módját. Az üzleti alkalmazás minden rétege bemutatásra kerül, így a perzisztencia réteg, amely magában foglalja a domain modellt és a kontexteket, az üzleti logikai réteg, amely a különböző algoritmusokat tartalmazza, valamint a megjelenítő réteg, amely az adatok prezentálását és a szolgáltatások elérését biztosítja a felhasználóknak. A dolgozatban kitérek a vastag kliens megtervezésére, amely magában foglalja az RFID olvasóval történő kommunikáció protokolljának megvalósítását.

A dolgozat második részében az előzőekben megtervezett komponensek implementálását mutatom be, amelyben először ismertetem a felhasznált technológiákat. A fejezet további részében az üzleti alkalmazás minden elemét egy-egy példán keresztül szemléltetem, majd a vastag kliens strukturális felépítését tekintem át.

A dolgozat végén kitérek az alkalmazások tesztelésére, telepítésére, valamint összefoglalom a fejlesztési és bővítési lehetőségeket, amelyek még sokoldalúbbá tehetik a rendszert.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.