Web alkalmazás fejlesztése java nyelven, elosztott környezetben, java networking segítségével.

OData támogatás
Konzulens:
Pálfy Miklós Gábor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Manapság rengeteg szerver oldali programozáshoz jól felhasználható nyelv, és keretrendszer létezik, melyek segítségével egy futtató környezet illetve egy adatbázis szerver használatával, egy helyen, egy logikai egység keretén belül implementálható az alkalmazás. A probléma ezzel a megvalósítással az, hogy így az alkalmazás kevésbé moduláris, az alkalmazás részei kevésbé cserélhetők.

A téma során megismerkedek az elosztott rendszer architektúrával, a manapság hjelenleg modern és elterjedt asznált kommunikációs módszerekkel, a kliens-szerver architektúrával, az objektum orientált programozás alapelveivel, az MVC struktúrával, illetve a kódolás szempontjából fontos Clean Code alapelvekkel.

A feladat során egy blog webalkalmazást fogok elkészíteni, amely három külön rétegre van osztva úgy, hogy mindhárom réteg önmagában működőképes, és biztosítja a modularitást.

Az alkalmazás megvalósítása során fontos szerepet kap a megfelelő nyelv, kommunikációs módszer, illetve adatbázis szerver kiválasztása. Fontos szerepe lesz továbbá a megfelelő felépítés megalkotásának, a megfelelő keretrendszerek kiválasztásának, illetve a kommunikáció során az adatok titkosításának. A megvalósítás során fizikailag jól elkülöníthető lesz a megjelenésért felelős réteg, az üzleti logikáért felelős réteg, illetve az adatbázis lekérdezésekért felelős réteg.

A tesztelés során szem előtt fogom tartani az automatizált tesztekkel való lefedettséget.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.