Web oldalak monitorozása és UI-tesztelése

OData támogatás
Konzulens:
Sógorné Dr. Balla Katalin
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A szoftverfejlesztésben, web-fejlesztésben manapság egyre nagyobb hangsúlyt kap a karbantartás és tesztelés. A hiányosan tesztelt vagy rosszul működő termék nem fog megfelelő felhasználói élményt nyújtani, sőt, a felhasználók elvesztését is előidézheti, ami igen kellemetlen a fejlesztő cégnek.

A tesztelés automatizálása különböző eszközök segítségével egy jó megoldás lehet a weboldalak működésének monitorozása céljából. A fejlesztőknek is segítséget jelent, mert valós időben kaphatnak visszajelzést az általuk fejlesztett oldalak működéséről. Az automatizált tesztek lerövidítik a tesztelési időt, támogatva ezzel a folyamatos tesztelést és átadást.

A budapesti HUAWEI Technologies cégnél végzett szakmai gyakorlat során a hallgató feladata volt egy web-oldalak UI tesztelésére és monitorozására használható keretrendszer megtervezése és implementálása. A keretrendszert a hallgató három különféle verzióban, különböző eszközök integrálásával készítette el. A dolgozatban a tervezési, fejlesztési és alkalmazási lépések kerülnek leírásra. Az alkalmazott gyakorlat összehasonlításra kerül a Nemzetközi Szoftvertesztelői Tanács (ISTQB) ajánlásaival.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.