Web portál fejlesztése ASP.NET Core alapon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban egyre nagyobb teret hódítanak azok az alkalmazások, amelyek segítségével gyorsan és egyszerűen oldhatjuk meg időigényes mindennapi feladatainkat. Ilyen alkalmazások közé sorolhatjuk a webáruházakat is, melyek segítségével könnyen és kényelmesen végezhetjük el, a manapság majdnem minden ember által naponta végzett vásárlást. Ezek a webalkalmazások a legtöbb esetben nemcsak a vásárlási folyamat alapszintű működéséhez szükséges szolgáltatásokat valósítják meg, hanem egyéb, összetett funkciókat is, amelyek a felhasználók kényelmi és biztonsági igényeit is kielégítik (azonosítás, biztonságos fizetés, titkosított kommunikáció az alkalmazást futtató szerverrel stb.).

Ezen igényeknek megfelelő webalkalmazás elkészítése már nagyobb feladat, mint egy egyszerű weboldal, de számos platform és keretrendszer áll rendelkezésünkre, amelyek segítségével a legtöbb, fejlesztői szempontból összetettebb, időigényesebb feladatot egyszerűen megoldhatjuk, így nagyobb figyelmet szentelhetünk az alkalmazás megfelelő megtervezésére és implementálására.

Ezen dolgozat célja egy egyszerű webshop alkalmazás megtervezésének és elkészítésének bemutatása, amelyen keresztül a hasonló komplexitású feladatokat ellátó alkalmazások fejlesztéséhez tökéletesen alkalmazható, korszerű ASP.NET Core keretrendszer néhány funkcióját és újdonságát mutatom be. A felhasznált funkciók között több olyan is van, amelyek olyan kiegészítő szolgáltatást nyújtanak felhasználói, fejlesztői és üzemeltetői szempontból is, amely mára már természetes igény (e-mail kommunikáció, naplózás stb.).

A dolgozat nemcsak azoknak nyújt ismertetőt a keretrendszerrel kapcsolatban, akik már a korábbi ASP.NET verziók által biztosított funkciókat magabiztosan tudják használni, hanem azoknak is, akik még csak most ismerkednek a keretrendszerrel.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.