Web portál fejlesztése SAP Business One nyelvi fordításának támogatására

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szikora Béla
Elektronikai Technológia Tanszék

Szakdolgozatom célja, bemutatni Magyarország egyik vezető infókommunikációs vállalatának, lokalizációs projekteket támogató eszközét. A projektek végterméke az SBO (SAP Business One) vállalatirányítási rendszerének sikeres ország specifikus bevezetése. Ahhoz hogy ezek a projektek sikeresen zárulhassanak, elengedhetetlen követelmény volt, hogy a végfelhasználók saját nyelvükön használhassák a bevezetésre került ERP rendszert.

Részletes bemutatásra kerül az általam, ezen projektek keretében fejlesztett portál megoldás, amely támogatja a szoftver felhasználói felületén megjelenő szövegelemek lefordítását. Az adott ország nyelvére történő fordítás elkészültével a rendszer legenerálja a fordítási fájlt, amit letölthető erről a portálról, majd importálni lehet SBO környezetbe.

A feladatom elvégzéséhez részletesen meg kellett ismernem, a SAP Business One nyelvkezelésének folyamatát, és a program nyelvi fájljainak felépítését.

A megvalósítás során SharpDevelop 4.3-as fejlesztő eszközt és .NET 4.5-ös keretrendszert használtam. Az adatbázis létrehozását és a tárolt eljárások írását SQL Server Management Studio-ban végeztem, az adatokat MS SQL2008R2 adatbázisban tárolom.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.