Webalkalmazás fejlesztés ügyfélhívó rendszer

OData támogatás
Konzulens:
Braun Patrik János
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban a várakozók kezelése nagyon sok intézményben, üzletben problémát okoz, legyen szó kórházakról, bankokról stb. Erre a problémára nyújt megoldást a Multimex Kft. ügyfélhívó rendszere, amely leveszi az ügyfélszolgálaton dolgozók válláról ezt a súlyt. Az ügyfelek egy sorszámhúzó segítségével regisztrálják magukat a rendszerben, az ügyintézők pedig egy kattintással tudják az ügyfeleket behívni akár időrendi sorrendben vagy akár egy előre beállított szabály alapján.

A Multimex Kft. a saját fejlesztésű ügyfélhívó rendszereit szolgáltatja az ügyfelei számára. A rendszer régen íródott, próbálták naprakészen tartani folytonos karbantartással és új funkciók bevezetésével, de az akkori technológiák, amiket felhasználtak, mára már elavultnak számítanak, ezért elkezdték a rendszer részeit újra elkészíteni a legmodernebb technológiákkal és az elmúlt évek tapasztalataival.

Ebben a szakdolgozatban a rendszer ügyintézők által használt részéről lesz szó, amely a Terminal nevet viseli. A tervek között szerepelt egy teljesen új, az eddigi felhasználók tapasztalatai alapján megtervezett, reszponzív felülettel való ellátása, új, a használatot megkönnyítő funkciókkal való bővítése, a működés a gyorsítása, valamint a fejlesztők számára a kód átláthatóságának a javítása.

A végeredmény egy nagyon szép felülettel ellátott alkalmazás lett, amelyen sokkal könnyebben nyomon követhetőek az ügyintézéssel kapcsolatos információk. A hálózat használata nagymértékben csökkent, az alkalmazáslogika egyszerűsödött, így a gyorsaság is fokozódott. Az alkalmazáshoz tartozó kód logikus csoportosításának köszönhetően átláthatóbb lett a projekt, így a jövőbeli fejlesztés sokkal könnyebben és gyorsabban végrehajtódhat.

A feladat elvégzése közben rengeteg új tapasztalatra tettem szert sok technológiával kapcsolatban, amiket a jövőben is hasznosan fel tudok majd használni.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.